divendres, 25 de gener del 2008

La Generalitat obligarà als restaurants a etiquetar l'oli que serveixen a les taules

El Conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, ha anunciat que la Generalitat treballa conjuntament amb el Departament de Comerç per tal d'exigir al sector de la restauració mesures concretes en el foment de la cultura de l'Oli.
Durant la inaguració de l'onzena Fira de l'Oli de Qualitat Extra Verge, que se celebra des d'avui i fins diumenge a la capital de les Garrigues, Llena ha dit que “treballen conjuntament amb el conseller Huguet per intentar que quan vas a un restaurant no et puguin posar un oli amb qualsevol precinte, sinó que l'ampolla estigui degudament etiquetada i que es conegui entre altres la procedència d'aquell oli”. El responsable d'agricultura del govern català ha vaticitat que aquesta notícia serà una realitat en breu.
En el decurs de l'acte, Llena ha ofert a institucions, productors i comerciants de la zona l'ajut de la Generalitat per impulsar un Pla Director de la Comarca. Segons que ha aclarit el conseller a preguntes dels periodistes, “això suposa posar a disposició els instruments que calguin per endegar d'una manera potent les Garrigues des del punt de vista agrícola però també turístic ja que la comarca té molt futur”.
El titular d'Agricultura català ha llençat també un missatge d'optimisme a la població i els ha esperonat a continuar treballant perquè “no només tenen el millor oli del món sinó que també cal que s'ho creguin”.
D'altra banda, el doctor Josep Antoni Morales ha explicat avui a la Fira els beneficis que comporta per la salut el consum de l'oli categoria Verge Extra. Segons un estudi realitzat sobre la població garriguenca de Vinaixa, els seus índex de colesterol considerat bo són els millors de la conca mediterrània, i només comparables als de la població de l'illa de Creta que justament tenen la mateixa varietat d'oliva, l'arbequina.