diumenge, 27 de gener del 2008

Els 65.000 visitants col.lapsen el certamen


Amb 65.000 visitants durant els tres dies de celebració, 5.000 més que al 2007, la Fira de l’Oli ha assolit ja abans de tancar les portes un dels seus reptes, superar la xifra de persones que han passat pels pavellos firals. Davant l’allau de visitants, els organitzadors estudien ampliar el certamen en dues direccions possibles, mantenir les activitats relacionades amb l’oli durant tot l’any de manera que la Fira s’espongi o ampliar les instal·lacions firals, cosa que permetria un millor desenvolupament dels actes que s’hi celebren.

Segons el director-gerent de la Fira, Xavier Gispert, si no es pren una decisió al respecte el certamen “corre el risc de morir d’èxit” perquè les dificultats de moviment dels visitants i sobretot, els problemes per tancar transaccions comercials per la massificació pot acabar sent contraproduent. Cal recordar que un mes abans de l’obertura de portes l’overbooking d’expositors ja va deixar molts d’ells sense poder assistir-hi.

D’entre les activitats amb més èxit cal destacar els “tastos d’oli populars” que van despertar especial interès entre els visitants de Barcelona i la seva àrea d’influència. D’entre els nombrosos tastos disponibles el públic va fer llargues cues per poder provar els tres olis premiats durant la Fira, el de Bellaguarda, Alsina i Vilà, que al mateix temps van veure incrementades les seves vendes de forma destacable els dies de Fira. En el seu conjunt durant els tres dies s’han venut 55.000 litres d’oli, cosa que representa un 10 per cent més que l’any anterior.

L’alta participació ha afectat altres activitats com ara les jornades tècniques sobre Energies renovables o les possibilitats de nous conreus de regadiu, els actes institucionals com la presentació de la maqueta del Centre d’Interpretació de les Pintures Rupestres d’El Cogul, les noves rutes d’Oliturisme o la xerrada explicativa sobre els beneficis per la salut del consum de l’oli a càrrec del doctor Josep Antoni Morales.

Del conjunt d’activitats lúdiques cal destacar la 5ª cursa atlètica de l’Oli que ha passat dels 400 participants als 525, limitant ja una setmana abans de la seva celebració les inscripcions. La tradicional desfilada de les carrosses dels Tres Tombs de Sant Antoni amb uns 8.000 espectadors és una altra de les activitats amb més “tirada” popular.

El recinte Firal tancarà les seves portes a les 20 hores, moment en que se celebrarà l’Acte de Cloenda presidit pel president de la Diputació, Jaume Gilabert.

Recordem que entre altres autoritats han passat per la fira, el vicepresident de la Generalitat, Josep Lluis Carod Rovira, el conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, l’alcalde de Lleida, Angel Ros, el senador de Ciu, Pere Macies i el del PSC, Josep Batlle, a més dels diputats del PSC per Lleida, Tere Cunillera i Ramon Vilalta.