diumenge, 27 de gener del 2008

Cinc noves rutes turístiques vinculades a l’Oli

Amb la finalitat de promoure l’atracció turística de les comarques de les Garrigues, el Segrià, la Noguera i l’Urgell, la Confraria de l’Oli ha presentat 5 noves rutes turístiques que tenen com a peculiaritat la possibilitat de ser realitzades per separat o conjuntament, i que ha comercialitzat l’empresa Sud-Oest Actiu S.L.

Dues d’aquestes rutes tenen com escenari la capital de les Garrigues, Borges Blanques, encara que entre si difereixen per la seva característica urbana i rural, mentre que les altres tres estan pensades per les comarques veïnes.

Les cinc rutes combinaran historia, paisatge, festes i gastronomia, els principals actractius d’aquesta zona que ha tingut sempre l’oli com a mitjà de vida i per tant ha marcat no només el caràcter de la seva gent, sinó també el seu urbanisme, cultura i costums. Les rutes estan dissenyades per la contemplació del territori de forma pausada, tranquil·la i exhaustiva, i tenen com a característica el fet que poden ser repetides tant cops es vulgui perquè sempre es poden introduir novetats.

Durnat la presentació de l’Oliturisme a la Fira hi van ser presentants les autoritats Comarcals de les Garrigues, així com els creadors de la iniciativa, la Confraria de l’Oli, i diversos agents turístics com ara Enoturisme, el representant de Turisme Rural “Can Pastor”, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, i membres del sector de la Restauració. Entre els assistents cal destacar també la presencia dels creadors de l’Slow Foot, l’associació vinculada a la promoció de la gastronomia de qualitat.