dijous, 13 de gener del 2011

La ciutat de València acull la presentació de la XIV Fira de l'Oli Verge Extra



La 14a edició de la Fira de l'Oli de les Garrigues, que se celebrarà del 21 al 23 de gener a les Borges Blanques, s'ha presentat aquest dimarts al públic valencià sota el lema 'Coneix el nostre oli'. El centre Octubre de València ha estat l'escenari on s'han donat a conèixer les excel·lències de la qualitat verge extra amb un tast d'olis i una exposició de 40 marques diferents d'olis verge extra d'arbequina. El director de la Fira, Xavier Gispert, ha explicat que vora el 20% d'assistents al certamen acudeixen de territoris pròxims a Catalunya i s'ha mostrat convençut que aquestes presentacions "ajuden a promocionar el nostre oli als llocs on tenim més potencial de creixement".
Vora un centenar de persones han assistit al tast i presentació de la 14a edició de la Fira de l'Oli de les Garrigues a l'Octubre centre de cultura contemporània de València. Els assistents han pogut conèixer de prop el que és el certamen, aprendre a tastar oli de la mà d'un tastador professional i degustar productes de la comarca com el paté d'arbequina, el pa de ronyó o les orelletes.
El director del certamen, Xavier Gispert, ha explicat que la presentació al País Valencià s'emmarca dins de l'expansió de la promoció que està fent la fira, amb un 80% de públic de Catalunya, principalment de les comarques de Ponent, però amb un 20% de públic provinent de territoris adjacents al Principat. En aquest sentit, Gispert, ha dit que el client valencià "té molt de potencial de creixement" i ha valorat molt positivament l'assistència a l'acte.

Gispert: "La Fira ven una filosofia i una manera de viure a les Garrigues"
El responsable de Fira Garrigues ha indicat que el certamen "ven una filosofia i una manera de viure a les Garrigues". La intenció és "fer país, mostrar tot el que tenim perquè no és només tastar l'oli sinó que és bo que vinguin a les nostres terres i ens coneixin i vegin el potencial que tenim", ha remarcat Gispert.
El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Josep Lluís Balsells, ha recordat que l'oli de la comarca forma part de la dieta mediterrània, recentment declarada patrimoni de la Humanitat. Balsell ha subratllat que sense l'oli no seria possible la dieta mediterrània i ha indicat els beneficis per a la salut que reporta l'oli verge extra.