diumenge, 31 de gener del 2010

Cloenda de la 13a Fira de l'Oli de les Garrigues


El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest diumenge l’acte de cloenda de la 13a edició del Saló de l'Oli Verge Extra i la 47a edició de la Fira de les Garrigues, que s’ha celebrat aquest cap de setmana al pavelló poliesportiu de les Borges Blanques. L’acte de cloenda també ha comptat amb la participació de l’alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Josep Lluís Balcells, i el director de la Fira de les Garrigues, Xavier Gispert.
Durant la seva intervenció, Gilabert ha destacat que la Fira de l’Oli Verge de les Garrigues s’ha convertit en el certamen de referència de l’oli i que alhora ha aconseguit introduir nous productes que poc a poc agafen més rellevància dins la fira. El president de la Diputació de Lleida ha citat com a exemple la presentació de la carta de vins que ha anat acompanyada d’un tast de vins, el conveni amb el Gremi de Forners per posar en alça el pa de ronyó o el sector de la pedra, que aquest any s’exposa per segon any consecutiu.
La fira, que ha comptat amb una superfície de 5.500 metres quadrats d'exposició, ha reunit més de 120 expositors i ha acollit 40 cooperatives i molins productors d'oli verge. A més, ha rebut la visita d’una 60.000 visitants entre el 29 i el 31 de gener de 2010. El certamen aposta per la gastronomia i la qualitat alimentària amb l’objectiu de consolidar les Borges Blanques com la capital de l’oli verge de Catalunya. La 13 Fira de l’Oli Verge de les Garrigues, també ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida en la presentació que es va fer a Sant Sebastià i que va consistir en una tast d’oli guiat i una exposició de prop de 40 marques d’oli verge.