dissabte, 22 de gener del 2011

Enguany com a novetat, l'ACAP fa degustacions dels seus productes


Un any més l'Associació per a la Conservació de l'Agricultura de Proximitat (ACAP) organitza des d'ahir i fins demà una carpa on s'ofereix la venda directa de productes directament al consumidor. Els visitants que s'atansin a aquesta carpa podran trobar productes artesans com ara formatges, fruita, melmelada, carn i mel i podran conèixer de primera mà l'elaboració d'aquests productes. I és que a cada parada, el mateix productor dóna explicacions sobre el procés d'elaboració, la cria dels animals...
La presidenta de l'Associació, Verónica Martínez, ha parlat de més d'un miler de visitants i ha assegurat que les parades de formatges són les que més èxit tenen entre el públic.

Enguany com a novetat, l'ACAP ha incorporat a la Fira de l'Oli les degustacions. Ofereix cinc tiquets per un preu de només tres euros. Una iniciativa per tal que els visitants puguin provar el producte abans de compra'l. "Avui en dia és molt important conèixer el producte i per aquest motiu hem cregut convenient incloure degustacions. És la primera vegada que ho fem i hem de parlar d'èxit" ha manifestat Verónica Martínez.
Avui dissabte i fins a les 18.00 hores el número de tickets venuts era d'uns 400. Amb aquests tickets el públic pot tastar per exemple fruites, melmelada, una torradeta amb un tros d'hamburguesa (vedella) o cinc diferents tipus de formatges amb un got de vi.

L'ACAP és una agrupació de 25 petits productors, pagesos i ramaders que han unit esforços per mantenir i promoure una agricultura de proximitat sostenible, ambientalment racional i econòmicament viable.

D'altra banda, no és però l'única iniciativa al voltant de la venda directa de productes. Aquesta tarda també s'ha presentat la "Guia Compra a Pagès", una guia que inclou més de mig miler de productors que venen els seus productes directament al consumidor i el projecte ImpliCA'T Consumeix els productes de la nostra terra, una campanya que impulsa la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya per tal de donar a conèixer els productes catalans de proximitat o altrament coneguts com productes de quilòmetres zero i enfortir la seva quota de mercat dins de Catalunya.