dissabte, 22 de gener del 2011

Continuen les demostracions de l'Escola d'Hoteleria: per llepar-se el dits



L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida ofereix durant els tres dies de la Fira tot un seguit de maridatges i degustacions gastronòmiques al voltant de l'oli verge extra. En la sessió d'aquesta tarda que s'ha allargat de les 17.00 hores a les 19.00 els visitants han pogut tastar diferents "delicatessen"gurmet. Us en deixem de mostra alguna de les receptes que els visitants han pogut veure avui:

Coca de recapte amb oli d'oliva verge extra. Es tracta de posar al damunt d'un trosset de coca de recapte un tall finet de tupina i afegir-hi un rajet d'oli d'oliva verge extra.

Caneló de bacallà fumat amb oli d'oliva verge extra i romesco. Es talla en una làmina molt fina el balcallà fumat. S'hi posa al damunt una mica d'esquerola i s'enrotlla com un caneló. Finalment es posa salsa romesco per acompanyar i s'afegeix una gota d'oli d'oliva verge extra.

Taronja amb oli d'oliva verge extra, mel i sal. Damunt d'un trosset de pastís de regalèssia es posen un parell de grills de taronja o mandarina. Per sobre ruixem amb una salsa feta prèviament amb el suc de la taronja o la mandarina i la mel. Finalment s'hi afegeix l'oli d'oliva verge extra.

Pa amb oli d'oliva verge extra i xocolata. Al fons d'un vaset es fiquen crostons de pa. Al damunt s'hi posa una mica de tòfona, sal i oli.

Altres tastets gastronòmis han estat un glop de pa amb tomàquet, peres flamejades, oli d'oliva verge extra i xocolata, infusió de fulla d'olivera amb Stevia Rebaudiana i crep de xocolata i oli d'oliva verge extra.

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, ubicada al Complex de la Caparella, és un centre que promou la cuina de proximitat, la gastronomia arrelada a l'entorn, fent ús dels productes i aliments de la zona, sense deixar d'actualitzar els mètodes culinaris i aplicant les noves tecnologies.

Demà diumenge també es faran demostracions, al matí de 11.00 a 11.30 i a la tarda, de 17.00 a 19.00 hores.