divendres, 29 de gener del 2010

La Fira celebra la primera jornada tècnica sobre la comercialització de l'oli


La Fira celebra la primera jornada tècnica sobre la comercialització de l'oli

El dijous, 28 de gener ha estat el dia escollit per donar el tret de sortida a les jornades tècniques de la FIra. La Jornada de Comercialització ha intentat explicar la situació actual del sector de l’oli i donar una visió de les experiències en comercialització que hi ha hagut als sector. En aquest sentit, el Director de PRODECA ha insistit en la perseverança que cal tenir per establir una estratègia comercial concreta en la comercialització de l’oli alhora que també és important realitzar inversions en innovació.

Pe altra banda , l’exdirector de l’Agència per a l’oli d’oliva ha conclòs que cal mantenir i millorar la qualitat, concentrar i gestionar l’oferta, valoritzar l’oli d’oliva verge extra, formació al consumidor, invertir en investigació i promoció i finalment dissenyar una estratègia general amb la finalitat última d’aconseguir més valor afegit al producte

Finalment, la intervenció del Director General de l’Actel ha dit que el producte de la comarca és dels millors que es troben al mercat però al final el que ho ha de dir ha de ser el consumidor i per això cal crear una cultura de informació i formació de les propietats de l’oli. També ha deixat caure la proposta incipient que tenen en el seu Grup d’intentar canalitzar els excedents de les cooperatives en una estratègia de comercialització conjunta.

La jornada estava organitzada conjuntament pel Departament d'Agricultura, la Unió de Pagesos i el sindicat JARC.