diumenge, 1 de febrer del 2009

La Fira tanca amb 60.000 visitants


Amb més de 60.000 visitants i una venda estimada de 50.000 litres d’oli, es clou amb èxit la XII edició de la Fira de l’Oli Verge i 46a Fira de les Garrigues, que consolida les Borges Blanques com un dels més importants nuclis productors d’oli verge a Catalunya.

En paraules de Xavier Gispert, gerent de la Fira, "hem assolit les nostres expectatives amb un increment del 10% pel que fa als expositors i mantenim les xifres de visitants malgrat la pluja i els efectes de la crisi".

Miquel Àngel Estradé, alcalde de les Borges Blanques, també ha valorat molt positivament aquesta edició de la fira que, segons ell, ha estat un punt de debat i trobada del sector amb una àmplia representació de polítics de totes les tendències. La jornada de cloenda a comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.

Novetats

Les novetats incorporades en aquesta edició han estat molt ben acollides. L’espai temàtic de la pedra ha despertat l’interès dels visitants que han pogut descobrir aquest sector econòmic de la comarca que reuneix 11 empreses i genera 16 milions d’euros amb una clara vocació exportadora que arriba a 22 països.

Visitants

Pel que fa a la procedència dels visitants, un 55% són de les terres de Lleida, un 35% de l’àrea de Barcelona i de l’interior de Catalunya, un 3% de l’Aragó, un 2% de les comarques de Tarragona i un 5% d’altres indrets.