dissabte, 22 de gener del 2011

Unes 120 persones a la Jornada Tècnica del Departament d'Agricultura

La jornada tècnica que ha celebrat el Departament d'Agricultura en el marc de la XIV edició de la Fira de l'Oli i 48a de les Garrigues es va tancar amb un èxit de participació amb la presència de 120 persones aproximadament. La jornada doncs va despertar un ampli interés i, en concret, es va parlar de les condciciones de cultiu de la tòfona, el noguer, el festuc i la pauwlonia.

Es va poder constatar que tant la tofona com el fectuc són conreus que es poden produïr en les nostres condicions comarcals de baixa pluviometria i també en sols pobres, amb poca profunditat de perfil de sòl. En quant al noguer, aquest conreu té unes exigències hídriques més elevades per a poder arribar a produccions altes tot i que també es possible produir en condicions de reg deficitari però aconseguint en aquest cas produccions inferiors.

Finalment, es va parlar del conreu de la Pauwlonia, el qual té dues vessants d'aprofitament: per a fusta i per a producció de biomassa. Els rendiments que es poden arribar a aconseguir estarien entre el 10 i el 25 % en TIR.

A la jornada hi van participar, l'alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, Llorenç Canela, Cap de l'OC de les Garrigues, i els tècnics Francisco Vargas, de l'IRTA Mas Bover, Daniel Oliach, del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, Neus Aletà, de l'IRTA i Lorenzo Garcia de CTEVIESA.