

La 14 Fira de l’Oli Verge Extra de les Garriges ha presentat avui dimarts 18 de gener les darreres novetats amb un tast d’Oli Verge extra guiat davant els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. La catorzena edició de la Fira de l'Oli Verge Extra de les Garrigues, que tindrà lloc a les Borges Blanques els dies 21, 22 i 23 de gener, espera vendre entre 55.000 i 60.000 litres d'oli.
El certamen comptarà amb 120 expositors (un 10% més que l'any passat) i espera superar els 60.000 visitants. La fira de referència del sector oleícola genera un impacte d'uns 900.000 euros a la comarca. Les principals novetats d'aquesta edició són un tast de pans artesans, el primer concurs d'allioli o un taller de cosmètica natural feta amb oli d'oliva. Un any més se celebrarà el concurs d'olis verges extra (on hi participen setze cooperatives), les degustacions gastronòmiques, les jornades i la tercera mostra de la pedra.
L’Acte en el que han estat presents, el president de la Diputació de Lleida Jaume, Gilabert, juntament amb l’alcalde de Les Borges Blanques i president del Patronat de Fira de les Garrigues, Miquel Àngel Estradé, acompanyat de Xavier Gispert, director del certament i Gregori Canalias, director d’aquesta escola, han volgut agrair el suport dels joves cuiners al saló en el que participen activament oferint als visitants tot un seguit de degustacions gastronòmiques.
En paraules del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert aquest certament especialitzat en un referent pel que fa a la difusió de la cultura l’oli verge de qualitat a Catalunya. L’alcalde de Les Borges Blanques i president de la Fira Miquel Àngel Estradé destacà que l’oli verge i la pedra son la marca d’uns productes singulars que identifiquin les Garrigues com a territori i que generen una industria amb una facturació estimada de 24 milions d’euros pel que fa a l’oli i uns 12 milions d’euros pel que fa a la pedra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada