dissabte, 22 de gener del 2011

La Fira acull Els Camins d'Or Líquid, iniciativa turística del Consell Comarcal del Segrià

El projecte turístic Camins d'Or Líquid al Segrià Sec s'ha presentat a la Fira de l'Oli de les Borges de la mà del president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí parlava ahir en el seu discurs inauguratiu de l'oliturisme com un dels eixos claus pel futur de l'oli. Camins de l'Or Líquid és un dels projectes que encaixa perfectament en aquest nou concepte d'oliturisme que pretén crear un teixit i turístic i alhora econòmic al voltant de l'oli.

Ricard Pons ha remarcat l'alta participació d'aquesta iniciativa. "En aquesta segona edició s'haurà aconseguit mobilitzar més de dos milers de persones, el doble de la xifra que es va assolir l'any passat" ha dit. Més enllà del nombre de participants, cal destacar la implicació en cadascuna de les propostes. Els tallers de fer sabó, de fer bones les olives, els gastronòmics, el taller de fer massatges amb oli d'oliva verge extra, els de salut...han estat molt concorreguts. Així mateix, cal remarcar la implicació i acollida de cadascun dels pobles del Segrià Sec o altrament conegudes com les Garrigues Històriques: Acanó, Alfes, Aspa, Llardecans, Maials, Sunyer i Torrebesses.

La nova televisió per Internet de les Borges Blanques, ha entrevistat a Ricard Pons qui ha subratllat els motius per participar d'aquesta iniciativa. "Val la pena participar-hi per la gent de les poblacions que t'acullen amb il·lusió per donar a conèixer l'oli i per dignificar un territori que sovint ha quedat oblidat" ha dit.

Finalment, Ricard Pons ha volgut demanar esperit col·lectiu per tirar endavant el sector. "Cal fer una reunió de tot el sector, de la DO i de fora. S'ha de treballar tots plegats perquè l'oli sigui un producte atractiu i aconseguir millorar la seua comercialització" ha conclòs.