diumenge, 23 de gener del 2011

Gilabert remarca 'la bona salut' de la Fira que aconseguit atraure 60.000 visitants i vendre 55.000 litres d'oli


El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest diumenge l’acte de cloenda de la XIV edició del Saló de l'Oli Verge Extra i la 48a edició de la Fira de les Garrigues, que s’ha celebrat els dies 21, 22 i 23 al pavelló poliesportiu de les Borges Blanques.

Gilabert ha remarcat la "bona salut" de la Fira que ha aconseguit malgrat les dificultats econòmiques atraure un gran volum de persones i un important nombre de vendes. Els seus organitzadors parlen d'una fira que amb 5.500 m2 i 120 expositors ha aconseguit assolir la xifra de 60.000 visitants prevista en un inici i els 55.000 litres d'oli venut. A més, la Fira genera un impacte econòmic de 900.000 euros a la comarca.

Així mateix, Gilabert ha recordat que és una de les tres fires de referència que hi ha a les Terres de Lleida i que sobrepassen els límits de la demarcació. "Tenim la Fira de Sant Miquel, la de Sant Josep i la Fira de l'Oli. Aquesta però té un valor afegit i és que té presència el producte agroalimentari".

Durant la seva intervenció també ha volgut destacar la capacitat d'innovació del certamen i la capacitat d'atraure visitants, especialment de fora de les comarques de Lleida. "L'objectiu de cara a l'any que bé és internacionalitzar la fira cap a l'exterior, cap al sud de França", ha ressaltat.

L’acte de cloenda també ha comptat amb la participació de l’alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Josep Lluís Balcells, el gerent de la Fira de les Garrigues, Xavier Gispert i el diputat provincial i alcalde de Maials, Joan Sabaté.

Cal destacar el gran èxit de les degustacions i dels productes de proximitat així com la presència del pa de ronyó, que ha acompanyat en aquesta edició a l'oli d'oliva verge extra i del que s'han venut més de 8.000 unitats.

Com a reptes de futur, es vol potenciar tots els productes agroalimentaris de qualitat i consolidar "el factor humà de la Fira". Així ho ha manifestat en el seu discurs l'alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé qui ha parlat de la proximitat entre el visitant i el productor com un dels tres factors que fan possible l'èxit d'aquesta fira. "El factor humà fa que la gent de fora s'emporti una bona sensació. La gent tasta, prova, remena, compra, pregunta... i això fa que aquest esperit de proximitat faci de la fira un certamen especial" ha conclòs Estradé.