diumenge, 31 de gener del 2010

Signatura del coonveni per la IGP del pa de ronyó


L'estand de l'ajuntament de les Borges Blanques ha estat l'escenari aquest matí de diumenge de la signatura entre el consistori de la capital i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida per aconseguir la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) del Pa de ronyó. A la signatura hi han estat present l'alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé, el gerent de la Fira, Xavier Gispert,el president del Gremi, Manel Llaràs i el delegat del Gremi a les Borges, Josep Capell.

El pa de ronyó és un producte exclusiu de la comarca de les Garrigues. L'elaboren els forns Capell, Fusté, Rosselló, Mariana (Cervià) i Montserrat (Fulleda). El pa de ronyó, d’origen medieval, rep aquest nom per la seva forma caratcterística, actualment els cinc forns de la comarca que elaboren aquest pa ho fan de manera artesanal tant com es feia antigament amb forns “morunos” de llenya. El pa de ronyó està amassat a ma amb un tipus especial de farina, sal i llevat sense cap additiu.