dissabte, 30 de gener del 2010

Més de 30 activitats per celebrar els 25 anys del començament de les excavacions a la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca


El Consell Comarcal de les Garrigues, l'ajuntament d'Arbeca i l'Associació d'Amics dels Vilars han preparat per aquest any 2010 més de 30 activitats per celebrar els 25 anys del començament de les excavacions a la fortalesa ibèrica dels Vilars d'Arbeca.

A més, amb el jaciment es vol projectar el turisme cultural de la comarca de les Garrigues arreu de l'estat espanyol ja que entrarà dins de la xarxa dels 15 jaciments més singulars del món iber, com és l'exemple de les restes arqueològiques d'Empúries. Així ho han anunciat el president del Consell, Josep Lluís Balsells i l'alcalde d'Arbeca, Joan Miquel Simó, en el transcurs de la roda de premsa que s'ha celebrat a l'estand del Consell.

En l'anunci s'ha explicat que se celebraran trobades internacionals i es tindrà presència a les fires europees per donar a conèixer aquest baluard del turisme cultural. En aquest sentit, el jaciment comptarà amb un centre divulgatiu que permetrà fer més accessible el jaciment als visitants. Per això es crearà en breu un consorci per articular les accions que es duran a terme.

D'altra banda, Arbeca ha decidit fer fill adoptiu de la Vila al responsable de les excavacions de la fortalesa, el professor de la Universitat de Lleida (UdL), Emili Junyent. A la presentació han estat present també el rector de la UdL, Joan Vinyas, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Ferran Rella i el director del MAC (Museu d'Arqueologia de Catalunya), Xavier Llobera.