dissabte, 30 de gener del 2010

El sector de la pedra exposa les seves problemàtiques


Aquesta tarda s'ha celebrat a la Sala Tallers del pavelló Francesc Macià de les Borges Blanques la xerrada-col·loqui sobre l'Extracció de la Pedra a la comarca de les Garrigues a càrrec del director de l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) de Lleida, Josep Ribes. Durant la conferència s'ha exposat la problemàtica del sector de la pedra a l'hora de tramitar els permisos necessaris per obrir noves explotacions o canteres. Segons Ribes, "amb l'entrada en vigor de la nova llei de prevenció i control d'activitats 20/2009 es simplificaran els tràmits alhora d'obrir una cantera".

Per la seua banda, Domènec Cadevall i Alergé, secretari de la Federació Catalana de la Pedra i president de l'Associació Catalana de Representants de la Pedra, ha explicat que "aquesta era una reclamació del sector ja que fins ara l'autorització podia trigar entre 3 i 4 anys, amb la nova llei ens han promès que trigaran poc més d'una any".

A la xerrada també hi ha estat present l'enginyer tècnic de mines i Gerent de la Federació Catalana de la Pedra, Carles Moreno qui ha indicat que amb la nova legislació "només caldrà declaració d'impacte ambiental, la llicència urbanística, la d'extracció minera i la municipal".

Les empreses en participar van valorar la jornada com "molt profitosa".