divendres, 30 de gener del 2009

El conseller Huguet inaugura la XII Fira de l’Oli de les Borges i 46 de les Garrigues


El conseller d'Economia i Finances, Josep Huguet, proposa l'Oleoturisme i l'Espai Macià com actius turístics i identitaris de les Garrigues

Josep Huguet, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, en la inauguració de la Fira de l’Oli de les Garrigues, ha proposat el nou concepte de l’oleoturisme com a "principal actiu" de promoció de la comarca de les Garrigues.

També ha destacat la futura creació del nou Espai Macià, que impulsa l’Ajuntament de Les Borges Blanques, com a un nou atractiu de turisme identitari compromes amb la història. L’avi Macià està estrictament relacionat amb les Borges Blanques, ja que va ser diputat a les Corts de Madrid per aquest districte electoral, des d’on va realitzar una aferrissada defensa del sector de l’oli.


(A la imatge, el conseller al Saló de la Pedra)

El conseller ha remarcat també que cal aprofitar l’actual reconeixement internacional de la cuina catalana per impulsar la qualitat de l’oli verge com a producte singular de primeríssima qualitat molt arrelat a la comarca amb un gran potencial exportador que permet guanyar els mercats internacionals.

Huguet ha destacat, a més, l’aposta de la Generalitat per l’us de les noves tecnologies ja que permeten, des d’una comarca perifèrica, estar presents a tot el món, i guanyar així el repte de la comercialització. A més, ha destacat la necessitat de la cooperació empresarial per tal d’assolir els mercats internacionals.