dissabte, 31 de gener del 2009

El vicepresident de la Generalitat aposta per la “unió d’esforços” entre Govern, productors i consumidors per a “posar en valor” l’oli verge


Josep Lluis Carod Rovira, vicepresident de la Generalitat de Catalunya, ha visitat aquest mati la XII edició de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques. El vicepresident ha advocat per la “unió d’esforços” entre el Govern de la Generalitat i els productors d’oli i olivicultors. “Només així aconseguirem que els ciutadans de Catalunya valorin els nostres productes i en concret l’oli d’oliva verge extra”, ha explicat el vicepresident. En aquest sentit, Carod Rovira ha destacat que “és necessari que tots, no només el govern, sinó també els consumidors o els restaurants assumim com pròpia la cultura de l'oli i d'altres productes de primera qualitat catalans com el vi"

D’altra banda, el vicepresident ha visitat, entre d’altres, lespai de l’Escola d’Hoteleria on ha pogut degustar les delícies o productes ‘gourmets’ elaborats amb oli verge pels alumnes de l’Escola (vegeu imatge).

Cal destacar que el vicepresident de la Generalitat és un habitual de la Fira garriguenca. De fet, ha estat present a totes les edicions de la Fira de l’oli de les Garrigues. En aquest sentit, Carod ha remarcat que “la Fira és un referent de l’oli verge arreu del pais"

Espai Macià, realitat

Miquel Àngel Estradé, alcalde de les Borges Blanques, ha presentat en exclusiva al vicepresident el nou projecte de l’Espai Macià que la ciutat dedicarà al qui va ser president de la Generalitat de Catalunya a principis del anys 30. Josep Lluís Carod Rovira ha explicat al respecte que li sembla una iniciativa molt encertada per "mantenir viva la memòria històrica del nacionalisme i independentisme modern". Així mateix, l'Espai -que s'ubicarà a la plaça Ramon Arqués de la ciutat- acollirà un centre d'interpretació de l'esquerra garriguenca compromesa amb l'independentisme modern, segons ha explicat l'alcalde, Miquel Àngel Estradé.

Francesc Macià i Llussà va ser elegit Diputat a les Corts de Madrid pel districte de les Borges Blanques el 1931. Enguany se celebra el 150 aniversari del seu naixement i per aquesta raó, l'any 2009, ha estat declarat per la Generalitat com 'Any Macià'.