dissabte, 26 de gener del 2008

Experiència de conreu en regadiu a les Garrigues



Jornades Tècniques JARC
26 de gener
Foto: Guillem Pedrol

Després de l’anàlisi dels cultius de festuc, nous i ametlles fet a través de l’experiència de tres pagesos de les terres de Lleida, aquest darrer cultiu, l’ametlla, s’ha evidenciat com el cultiu de regadiu amb més viabilitat.

Els noguers precisen d’un consum d’aigua més elevat que els altres seus dos competidors avui a les jornades tècniques i presenta a més un altre problema que també té el festuc, necessita ser collit en unes determinades condicions i treure-li la pela, cosa que suposa una infraestructura que suposa un valor afegit.

En el decurs de les mateixes jornades organitzades per JARC, els assistents han analitzat el procés de comercialització dels tres productes a través de les experiències personals de tres pagesos, i les ametlles, possiblement per la seva tradició, tenen també una millor estructura en aquest àmbit que cal tenir en compte també a l’hora de fer les inversions necessàries des de la producció agrària.

Recordem que en els pròxims anys la construcció del Canal Segarra-Garrigues i el Garrigues-sud aportaran a les comarques de Lleida 70.000 noves hectàries de reg i des de la JARC, Lluis Gaya recomana “diversificar la producció per no dependre d’un únic cultiu”.