dissabte, 26 de gener del 2008

Carod favorable a identificar l'oli que se serveix als restaurants

El vicepresident del Govern, Josep Lluis Carod Rovira, s'ha mostrat partidari que l'oli d'oliva sigui identificable a les taules dels restaurants. Durant una visita a la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques Carod ha afirmat que aquesta és una de les polítiques del executiu català per tal de promocionar el producte més emblemàtic de la comarca i ha assegurat que el Departament de Comerç ja hi està treballant.

Aquestes declaracions coincideixen en la línia de les efectuades ahir durant la inauguració de la Fira pel Conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, qui va anar més enllà assegurant que la proposta amb que es treballa passa per “intentar fer obligatori” aquesta identificació dels olis dels restaurants davant del consumidor, encara que Carod ha parlat només de “recomanar”.

El vicepresident de la Generalitat ha recordat que la Generalitat està invertint amb decisió a les Garrigues i en concret ha citat els 20 milions d'euros que s'estan aportant per la construcció del Canal Segarra-Garrigues i dels regadius del Garrigues-Sud. Pel dirigent d'ERC, aquesta aposta pels regadius “vol promoure un canvi d'estat d'ànim que condueixi del pessimisme a un horitzó d’il·lusió”.

Carod considera que l'oli s'ha de convertir en un senyal d'identitat i per aquest motiu ha considerat una bona iniciativa la Carta d'Olis de Sabors que amb 19 entrades ha preparat l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida amb motiu de la Fira. Segons el número dos del govern català, iniciatives d'investigació com aquestes haurien de ser recollides pel sector privat.