dilluns, 16 de febrer del 2009

Presentació de la XII Fira de l'Oli als Matins de TV3

Representants de la 12a Fira de l'Oli de les Borges Blanques visiten el programa Els Matins de TV3. Programa emès en directe el divendres 30 de gener de 2009.

dijous, 12 de febrer del 2009

La Fira de l'Oli de les Garrigues rep 60.000 visitants

Les Borges Blanques (ACN).- La XII edició de la Fira de l'oli Verge i la 46a edició de la Fira de les Garrigues es consolida com la Fira referent de l'oli a Catalunya amb 60.000 visitants i 50.000 litres d'oli venuts. L'alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, ha afirmat que la fira manté el mateix nombre de visitants que l'any passat, tot i la crisi i la pluja que ha acompanyat la mostra. El president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha declarat que és un referent pels productes de la terra i que és una mostra de l'aposta econòmica que es fa al territori per oferir un producte de qualitat amb valor afegit.


Carod-Rovira: "Cal assumir com a pròpia la cutura de l'oli"

Carod-Rovira ha visitat la Fira de lOli de les Borges Blanques on ha comprovat en primera persona que la fira és un espai consolidat i referent a tota Catalunya


dilluns, 2 de febrer del 2009

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, clou la 12a edició de la Fira de l’Oli Verge de les Borges Blanques i la 46a de la Fira de les


El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit avui l’acte de cloenda de la 12a edició del Saló de l'Oli Verge Extra i la 46a edició de la Fira de les Garrigues, que s’ha celebrat aquest cap de setmana al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques. Gilabert ha qualificat la fira d’emblemàtica i ha reclamat unió al sector de l’oli per afrontar els reptes de futur.Gilabert ha estat acompanyat de l’alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Josep Lluís Balcells, el director de la Fira de les Garrigues, Xavier Gispert, el vicepresident segon de la Diputació, Josep Presseguer i del diputat Joan Sabaté.La fira, que ha comptat amb una superfície coberta de 5.500 metres quadrats d'exposició, ha reunit a més de 100 expositors i ha acollit 30 cooperatives i molins productors d'oli verge.Una de les novetats d'aquesta edició ha estat la presentació d'un espai temàtic al voltant de la tradició mil·lenària de la indústria de la pedra i ha reunit les 11 pedreres de la comarca, un primer pas per impulsar un futur Saló de la Pedra i donar a conèixer la singularitat d'aquesta indústria tan arrelada a les Garrigues.A més, amb motiu d'aquesta edició de la Fira de l'Oli Verge, el Gremi de Pastissers de les Terres de Lleida ha creat com a innovació gastronòmica la llauna de bombons de caragol amb oli verge, un bombó per promocionar els productes de qualitat de Lleida.


declaracións de Jaume Gilabert a:

diumenge, 1 de febrer del 2009

La Fira tanca amb 60.000 visitants


Amb més de 60.000 visitants i una venda estimada de 50.000 litres d’oli, es clou amb èxit la XII edició de la Fira de l’Oli Verge i 46a Fira de les Garrigues, que consolida les Borges Blanques com un dels més importants nuclis productors d’oli verge a Catalunya.

En paraules de Xavier Gispert, gerent de la Fira, "hem assolit les nostres expectatives amb un increment del 10% pel que fa als expositors i mantenim les xifres de visitants malgrat la pluja i els efectes de la crisi".

Miquel Àngel Estradé, alcalde de les Borges Blanques, també ha valorat molt positivament aquesta edició de la fira que, segons ell, ha estat un punt de debat i trobada del sector amb una àmplia representació de polítics de totes les tendències. La jornada de cloenda a comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.

Novetats

Les novetats incorporades en aquesta edició han estat molt ben acollides. L’espai temàtic de la pedra ha despertat l’interès dels visitants que han pogut descobrir aquest sector econòmic de la comarca que reuneix 11 empreses i genera 16 milions d’euros amb una clara vocació exportadora que arriba a 22 països.

Visitants

Pel que fa a la procedència dels visitants, un 55% són de les terres de Lleida, un 35% de l’àrea de Barcelona i de l’interior de Catalunya, un 3% de l’Aragó, un 2% de les comarques de Tarragona i un 5% d’altres indrets.

Festa dels Tres Tombs


Durant tot el matí la ciutat de les Borges Blanques ha celebrat la tradicional desfilada de les carrosses dels Tres Tombs de Sant Antoni als passejos del Terrall. Prèviament, s'ha celebrat la clàssica benedicció dels animals.

Presentació del llibre 'Les cabanes de volta de les Borges Blanques. Paisatges, fets i gent' de Ramon Queralt


Aquest matí, la Sala Tallers del Pavelló de l'Oli ha acollit la presentació del llibre Les cabanes de volta de les Borges Blanques. Paisatges, fets i gent de Ramon Queralt i fotografies d'Oriol Cornudella. La publicació es basa en les referències de més de 300 testimonis orals, recollides en aquesta publicació de Cossetània Edicions.

La Fira de l'Oli 2009 a TV3

Presentació de www.botigadeloli.com


Durant el transcurs de la XII edició de la Fira de lOli de les Borges Blanques i 46 de les Garrigues la Sala Tallers del Pavelló de l'Oli ha estat la seu de la presentació de la nova botiga virtual http://www.botigadeloli.com/. Aquest nou portal d'internet té com objectiu la venda doli -i productes de qualitat- produïts a la comarca mitjançant la xarxa. Així, el consumidor pot realitzar la compra on-line sense moure's de casa.

Èxit de participació a la VI edició de la Cursa de l'Oli


La VI edició de la Cursa de l'Oli ha estat un èxit rotund. Més de mig miler d'atletes ha completat un recorregut de 10 quilòmetres pel terme de les Borges Blanques. La prova l'organitza el Club Atlètic Borges.


Guanyadors:


- Masculina: Ivan Espílez (a la imatge)

- Femenina: Mireia Sosa


Les classificacions definitives es poden consultar a: http://www.atletisme.cat/

Visites al Media Center


La senadora socialista Maria Burgués, acompanyada pel diputat al Cogrés de Madrid, Fèlix Larrosa i pel diputat al Parlament de Catalunya, Antoni Llevot han visitat aquest matí el Media Center de la Fira de l'Oli de les Garrigues després de recórrer el recinte. L'alcalde, Miquel Àngel Estradé i el director del certamen, Xavier Gispert els han rebut.
Allà, politics i periodistes del centre de comunicacions han intercanviat impressions sobre l'aplicació de les Noves Tecnologies al servei dels diferents canals digitals de comunicació.
En aquest sentit, enguany -a banda de la pàgina web oficial http://www.firaoli.com/- el certamen oleícola compta amb el Bloc oficial , l'album d'imatges Flic'r, el perfil Facebook i el canal de video YouTube.

Concurs de dibuix infantil i juvenil

GUANYADORS:

- CATEGORIA 'A': 1er premi: Carla Torres Rosell
2on premi: Joan Gaya Viles

- CATEGORIA 'B': 1er premi: Felipe Martinez Torres
2on premi: Mariona Viladons Muñoz

- CATEGORIA 'C': 1er premi: Laia Pinyol Porta
2on premi: Enric Dalmau Melis

- CATEGORIA 'D': 1er premi: Ferran Prats Domènech
2on premi: Tinuea Cervena

Agermanament entre la DOP Alt Urgell/Cerdanya i la DOP les Garrigues


La Denominacio d'Origen Protegida Mantequilla de l'Alt Urgell i la Cerdanya i la DOP d'Oli Verge Extra les Garrigues s'han agermanat en un acte marcat per la companyonia. L'acte ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Josep Lluís Balsells, el director de la Fira, Xavier Gispert i el president de la DOP les Garrigues, Joan Segura.

Èxit de públic a les cates dels vins de la comarca


Més d'un centenar de persones han assistit en aquesta edició de la Fira de l'Oli als tres tastos de vins que han organitzat els cellers garriguencs de la DOP Costers del Segre al certamen.
Concretament , han estat els cellers Mas Blanch i Jove (de la Pobla de Cérvoles), Tomàs Cusiné (El Vilosell) i Vilars (Arbeca).

Tret de sortida al darrer dia de la Fira amb una 'carnada' popular


La Fira obre portes per tercer i últim dia. Per començar la matinal del diumenge, la Penya Barcelonista de les Borges Blanques ha organitzat un esmorzar a base de carn a la brasa als passejos del Terrall. A continuació s'ha celebrat la VI edició de la Cursa de l'Oli.